Ontdek Mijn Verhaal

Ontdek

Waarom Project Fungae Taxandria?

Je leest en hoort overal over hoe gezond en helend paddenstoelen zijn. Je hoort dan uitheemse namen zoals Shiitake, Lions Mane, Reishi.
Maar hoe zit dat nu met onze inheemse soorten?

Wil je dit uitzoeken dan kom je al zeer snel een groot probleem tegen, namelijk het is in Vlaanderen en Nederland verboden om paddenstoelen te plukken.
Tenzij… ze op priveterrein groeien of je ze zelf kweekt…
en dat is hetgeen wat we met Fungae Taxandria ook doen.

Wat onze lokale Fungae betreft, verzamelen we in de natuur sporen of nemen we wat vruchtvlees weg. die we dan zelf voorontwikkelen, vermeerderen en uiteindelijk doorkweken. Je kan op deze website ontdekken hoe we dat doen en wat succesvolle manieren zijn.

Wat uitheemse Fungae betreft halen wij bronmateriaal over de gehele wereld. Hiermee proberen we ons productieproces steeds te verbeteren zodat we uiteindelijk. per soort, de meest optimale kweekmethode bekomen.

our Team

Collin Williams

Executive Chef

Hugely passionate about the industry, his breadth of knowledge and desire to exceed guest expectations is at the forefront of his approach to wine service.

Fernando Trocca

Executive Chef

Hugely passionate about the industry, his breadth of knowledge and desire to exceed guest expectations is at the forefront of his approach to wine service.

Rachel Mann

Finance Director

Hugely passionate about the industry, his breadth of knowledge and desire to exceed guest expectations is at the forefront of his approach to wine service.